7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Hírek - Hangulatos karácsonyi díszek - csak természetesen!

Vissza

Hangulatos karácsonyi díszek - csak természetesen!

Volt idő, a múlt században például, amikor a dió, az alma a karácsonyi ágon a szegénység jelképe volt... Ma szerencsére már más a helyzet! Mű és bóvli világunkban a természethez való visszatérés a jó értelemben vett "lelki gazdagsághoz", igényességhez való visszatérés jelképezi!

Ma már annyi műanyag, annyi ízléstelen "műfény", műlámpavilágítás vesz minket körül bent is és már kint, a kertünkbe is betolakodva: hogy az alma, dió, narancskarika, a szárított gyümölcs, a fák diszes, természetes terményei,  - például a toboz - lettek az ízlés és az odafigyelés, ígényesség jelei. És újra az utánozhatatlan fényű, meghittségű, ünnepi hangulatú (ma már cseppemntes is kapható) gyertya jelenti az ünnepi világítást otthonunkban a terített asztalon, esetleg az asztlat is feldíszítve "természettel" - egy-két fenyőág, egy.két narancs vagy almakarika...

Világunk ma is telisteli van természetadta jóval, széppel: a természet letisztult, "rafinált", jó értelemben vett "arisztokratikus" előkelőségvel, harmóniájával.

Szépség egy alma utánozhatatlan színeiben, a legünnepibb illat egy narancsakarikában, egy igazi fahéjtekerecben...Mely ma is, sőt ma csak igazán = igazi kifinomultság, rafinéria, a bóvlis átlag többségéből markánsan kiváló jóízlés jeléül!

A kinti fenyőfát ékesíti a tél: hóval, zúzmarával. Ha alamakarikákat, sütőtökcsipszből készült fűzért rakunk rá, nemcsak egyedi lesz a kerti fánk: hanem még a madarakat is táplálja! Legyen egy-két kitüntetett téli napunk nekik is ünnep! (Persze nem árt, ha máskor se feledkezünk meg róliuk: hiszen ne feledjük: még ünnepekkor is mi, emberek, felelősek vagyünk a természetért!)

2011-11-30 09:13