7626 Pécs, Mohácsi út. 16
+36 (72) 482 017
+36 (72) 482 017
info@biofa.hu

Hírek - Készítsünk medvehagymás olívaolajat!

Vissza

Készítsünk medvehagymás olívaolajat!

A szárított medvehagyma leveléből kitűnő ízesített olívaolajat készíthetünk! Ajánlható salátákhoz, vagy ételek ízesítésre. Receptje:: Vegyünk egy bővebb szájú tiszta üveget. Tegyünk bele annyi szárított medvehagyma-levelet, amennyi elég jól elfér az üvegben. Az egész, ép leveleket állítva tegyük az üvegbe. Szórjunk az üveg aljára egy-két mokkáskanálnyi egész-szemű rózsaborsot (lehet helyette egész-szemű zöld vagy fehér bors is, de akár vegyesen is jól mutat, valamint ízletes is egyben). Öntsük tele az üveget hidegen préselt extra szűz olívaolajjal. Zárjuk le jól az üveget és tegyük száraz, hűvös helyre. Néhány hét után már elővehetjük salátákhoz, de akár hagyhatjuk télire is, hiszen télen jobban híjján vagyunk a zöld ízeknek. Ételekhez is használható. (Vigyázzunk arra, hogy a levelek alaposan ki legyenek szárítva, mert csak akkor áll el az olaj, nem zavarosodik, nem romlik az állaga).

2012-04-01 20:40