7626 Pécs, Mohácsi út. 16
+36 (72) 482 017
+36 (72) 482 017
info@biofa.hu

Hírek - Őzlábgomba szárítása

Vissza

Őzlábgomba szárítása

Az őzlábgombát legtöbben rántva tudjuk csak elképzelni, esetleg grillezve! Igazából nem egy illatos, gazdag ízű gomba, mint például a vargánya, a rókagomba, a szegfűgomba és egyéb erdei gombák. Inkább a csiperkére hasonlít az íze, főleg ha még fiatal a gomba!Azonban igen jó, ropogós harapnivaló gomba: kitűnő például lecsós szelethez, vagy csak egy gazdag lecsóhoz is! Mivel elég sűrűn előforduló gomba, a piacon sem tartozik a drága gombafajták közé: szárítsunk belőle valamennyit télire, érdemes! Akár vegyesen is használhatjuk, keverhetjük más erdei gombákkal, csiperkével. ne hagyjuk ki ezt a gombát sem az aszalványaink közül!

Az őzlábgoma szárítása nagyon egyszerű: szedjük le a gomba kalapját, vágjuk kb. 1-2 cm-es vastagságú szeletekre, tegyük szellősen az aszalógép tálcájára és állítsunk be a zöldség-szárítási fokozatot.

Ha már kellően száraz, tegyük jól záródó üvegbe, vagy vákumos fóliába.

 

2013-09-28 21:29