7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Hírek - Birsalma aszalása

Vissza

Birsalma aszalása

A birsalma különleges gyümölcsünk. Kevesen szeretik enni csak úgy, beleharapva egy jóízűt, mint az almába. Általában dzsemként, kompótként fogyasztjuk inkább. Gondoltatok-e arra, hogy aszaljátok? Ha még erre nem gondoltatok volna, épp ideje elkezdeni!

Aszalása viszonylag egyszerű. Nem szükséges meghámozni, elég megmosni, letörölgetni, aztán kb. 0,5 cm-es vastagságú szeletekre vágni. Ehhez szükséges egy éles kés, mert meglepően kemény a húsa. A szeletkéket terítsük szét az aszalótálcán és aszaljuk a gyümölcsökre ajánlott hőfokon.

Az aszalt bírset felhasználhatjuk: kompótnak, ízesíthetünk vele pecsenyéket, ágyazhatunk pálinkát, készíthetünk likőrt, de kis darabkákra vágva finom süteményekbe, püspökkenyérbe, vagy akár egy saját, házi vegyes gyümölcstea-keverékbe is kitűnő! Aromás, illatos gyümölcs, használjuk bátran a konyhánkban! Nagyanyáink még a hordóskáposztát is ízesítették az illatos birssel!

2013-10-03 12:11