7626 Pécs, Mohácsi út. 16
+36 (72) 482 017
+36 (72) 482 017
info@biofa.hu

Hírek - Tényleg egészségesek az aszalt gyümölcsök?

Vissza

Tényleg egészségesek az aszalt gyümölcsök?

A nyári gyümölcsök begyűjtésével és aszalásával bőséges vitamin- és ásványi anyag-forrást halmozhatunk fel. Olvassa el cikkünket és ismerje meg aszalóinkat!

 

 

Az aszalás egy természetes tartósítási eljárás, amivel a friss gyümölcsök nedvességtartalmának jelentős csökkenését érjük el.

Miért fogyasszuk?

  • Az eredeti gyümölcs aromája valamint a vitamin- és ásványianyag tartalmának nagy része megmarad.
  • Segít legyőzni az édesség utáni vágyunkat koncentrált cukortartalmuknak köszönhetően.
  • Székrekedés esetén is sokat segíthetnek az aszalt gyümölcsök, mivel magas rosttartalommal rendelkeznek.
  • Telítettségérzetet biztosítanak.
  • Sokféle felhasználásuk lehetséges, többek között ha vízben megduzzasztva vagy megfőzve.
  • Fogyasztható magában melegen, kompótként, áttörve lekvárt helyettesítve, sütemények vagy húsételek töltelékeként, mártások hozzávalóiként, illetve müzlibe vagy salátába keverve.

Azonban fontos tudnunk, hogy a boltok polcain nagyon gyakran, ezek az alapból egészséges és természetes ételek különböző (egészségre nem feltétlenül jótékony hatású) kémiai anyagokat tartalmaznak.

Mi a megoldás?

Aszalj gyümölcsöt otthon!

Ezekkel az aszalógépekkel bárki egyszerűen és gyorsan elkészítehti kedvenc aszalt gyümölcsét, valamint készíthetünk szárított fűszereket, gyógynövényeket, gombát és zöldségeket is, felesleges mesterséges adalékanyagok nélkül!

3 féle készüléket kínálunk, mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt!

Aszalógépeink:

Recepteink és ötleteink aszaláshoz:

http://www.biofa.hu/receptek/aszalo/1/1

 

 

(forrás: hazipatika.com)

2013-10-07 23:43