7626 Pécs, Mohácsi út. 16
+36 (72) 482 017
+36 (72) 482 017
info@biofa.hu

Hírek

Őzlábgomba szárítása

2013-09-28 21:29
Az őzlábgombát legtöbben rántva tudjuk csak elképzelni, esetleg grillezve! Igazából nem egy illatos, gazdag ízű gomba, mint például a vargánya, a rókagomba, a szegfűgomba és egyéb erdei gombák. Inkább a csiperkére hasonlít...

Piroslik már a csipkebogyó

2013-09-26 18:51
Szépen pirosodnak a csipkebogyók a kissé szúrós vadrózsa ágakon. Vadrózsabokrot bárhol találhatunk, ahol rét, erdőszéle van. Kószáljunk napsütéses időben a szabadban, és ne feledjünk vinni magunkkal egy kosarat: jó lesz beleszedni...

Vargánya aszalása

2013-09-11 21:55
Az idén kifejezetten kedvezett az időjárás a vargányának. A vargánya az egyik legízletesebb gomba, és általában nem szokott olcsó lenni! Most viszont vargánya-dömping van a piacon, feltétlenül megéri a gomba szerelemeseinek...

Beérik az alma - aszaljunk a zamatos, friss almákból!

2013-09-02 15:06
Kezdődik az almabeérés ideje: finom ropogós, friss, zamatos almákat szedhetünk a fáról! Tegyünk el belőle aszalva is! Érdemes! Gyerekeknek aszalva pompás rágcsálnivaló, iskolába is csomagolható kis csemegézésre való belőle!...

Ne feledkezzünk meg: hamarosan itt a szilva-szezon!

2013-08-10 18:45
Figyeljük hamarosan a piacon (vagy a kertünkben), hogy mikor érik a szilva? Szilvából feltétlenül aszaljunk télire! Pompás magában, kompótként, húsokhoz, desszertkehez! Érett, magvaváló szilvát válasszunk az aszaláshoz!