7626 Pécs, Mohácsi út. 16
+36 (72) 482 017
+36 (72) 482 017
info@biofa.hu

Hírek

Aszaljunk nektarint télire!

2012-07-07 10:09
Figyeljünk oda, mikor lesz legolcsóbb a nektarin a piacokon! Jó érett nektarint válasszunk, nem baj, ha túlérett, aszalva igen finom, ráadásul ha egy kissé túlérett a gyümölcs, olcsóbb is! Szeletelve, héjastól érdemes aszalni....

Kajszibarack aszalása

2012-06-23 18:54
Nemsokára beérik a kajszibarack! Az érett kajszibarackból érdemes aszalva is eltenni télire, hiszen az aszalás a legkíméletesebb és legegészségesebb tartósítási mód. (Lásd: a Receptek menünél Aszaló/Gyümölcs aszalás/Kajszibarack...

Meggy aszalása

2012-06-15 12:32
Beérett teljesen a meggy! Igyekezzünk aszalni belőle, mivel igen finom aszalvány, melyet fogyaszthatunk önmagában, felhasználhatunk desszertekhez, készíthetőnk belőle igazi meggylikőrt (Receptek-Aszaló-Eperlikőr alatt található...

Most alkalmas a diólevél szárítása!

2012-06-13 12:05
Most, június közepe-vége táján a legalkalmasabb a diólevél a szárításra.Ilyenkor még elég zsenge, de már telis-tele van csersavakkal, ásványi anyagokkal, illatos aromákkal! A szárítása könnyű, és felhasználható dióecet készítésére,...

Rózsaszirom szárítás

2012-06-06 16:57
A kertekben most tömegével virágoznak a rózsák, káprázatos színpompában! A teljesen kinyílt rózsa azonban már nem sokáig marad dísze kertünknek, vagy a vázában sem marad meg sokáig alig kinyílt bimbós állapotában. Azért...