7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Levesek

Vissza

Alföldi gulyásleves

Alföldi gulyásleves  

 

0,5 kg marhalábszár,

5 dkg zsír, vagy napraforgó olaj,

2 fej vöröshagyma finomra vágva,

2-3 gerezd zúzott fokhagyma,

1 db csemege zöldpaprika kockára vágva,

1 db paradicsom kockára vágva,

2 db közepes sárgarépa kockázva,

2 db burgonya kockázva,

1 csokor friss zeller zöld,

1,5 l víz,

1 csipet köménymag,

2 teáskanál fűszerpaprika,

só.

 

Fedő nélkül indítsuk el a készüléket bármilyen programon. Vöröshagymával, fokhagymával, zöldpaprikával és fűszerpaprikával, a paradicsommal lecsós pörköltalapot készítünk. Ebbe tegyük bele a kockára vágott marhalábszárat, és addig főzzük, míg egy félkész pörköltet kapunk. Ez után adjuk hozzá a sárgarépát, burgonyát, a zeller zöldet, ízesítsük sóval és köménymaggal. Öntsük föl vízzel, és zárjuk le a főzőautomatát. „Congee. Soup. Bone” programon főzzük készre az ételt.

2010-11-03 13:33