7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Bébiételek

Vissza

Ánizsos, fahéjas almapüré

Ánizsos-fahéjas párolt alma babáknak (9 hónapos kortól)

 

Hozzávalók:

1 teáskanál vaj

500 gr hámozott, vékonyra szeletelt Golden alma (lehet más alma is, ha savanykásabb az alma, akkor tegyünk valamivel több cukrot az almához) (nagyon praktikus babás-háztartásokban az almahámozó-szeletelő kisgép)

4 teáskanál cukor

1 mokkáskanál őrölt ánizs (finomra őrölt!)

1 mokkáskanál őrölt fahéj

½ nagyobb citrom kifacsart, átszűrt leve

½ mokkáskanál só

1 mérőcsésze víz (ha nem habarjuk be, elég ½ mérőcsésze víz is!)

Behabaráshoz: 1 csapott evőkanálnyi zab- vagy kölesliszt

3-4 evőkanál lé a megfőtt almaléből

 

Tegyünk minden hozzávalót a kukta belső edényébe. Keverjük össze egy fakanállal vagy műanyagkanállal.

Zárjuk le a fedőt, ügyeljünk arra, hogy a fedőn lévő nagy biztonsági szelep zárt pozícióban legyen!

 

IDA esetén: válasszuk ki a Chicken Duck Meat programot és indítsuk el a párolást

ELLA6 PLUS esetén válasszuk ki a menüből a Baby Food programot és indítsuk el

ELLA6 LUX esetén válasszuk ki a Porridge programot és indítsuk el

Manuális beállítás esetén (Ella Plus és Lux esetében van erre lehetőség) válasszunk ki kb. 18-20 percet a pároláshoz.

 

Ha lejárt a program, kicsit várjunk, amíg lehűl a fedő, aztán nyissuk ki a fedőn lévő szelepet, hogy a gőz távozzék a fazék belsejéből. Csak ekkor tudjuk kinyitni – biztonsági okokból – az edényt és levenni a fedelet.

 

Öntsük a puhára párolt masszát egy keverőtálba és turmixoljuk össze kedvünk szerinti állagúra (pépesebbre, vagy enyhén darabosra).

 

Ha szeretnénk kicsit sűríteni a pépen habárással, turmixolás előtt vegyünk ki 3-4 evőkanálnyi levet!

 

Behabarás: 1 evőkanálnyi zab- vagy kölesliszt

3-4 evőkanálnyi a megfőtt alma levéből

 

Egy tálkában keverjük simára a kanál lisztet és a megfőtt almalevéből néhány kanállal (kb. 3-4 evőkanállal) – amennyi szükségesnek látszik!

Az Idát vagy Ellát indítsuk el a RICE programon FEDŐ NÉLKÜL!

Öntsük a habarást a masszához.

Főzzük így kb. 1 percig, majd kapcsoljuk ki az automatát.

 

A babának tálalhatjuk a pürét 1-2 cikk sósvízben főtt, tört krumplival és kevés főtt vagy párolt csirkehússal, marhahússal vagy borjúhússal, ízlés szerint. A főtt húst rostjaira merőlegesen vágjuk igen apró kiskockákra.

Magában is fogyasztható könnyű uzsonnaként, hús feltét nélkül is!

Jó étvágyat!

 

2014-10-03 15:56