7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Desszertek

Vissza

Aszalt epres fagylalkehely (gyors desszert)

Hozzávalók:

fejenként 2 gombócnyi vaníliás, epres vagy pisztáciás jégkrém (célszerű családi jégkrémet beszerezni, így igen gazdaságos, több személyre, illetve többször is készíthetünk belőle kelyhet)

1 flakon tejszínhab

Aszalt eper

Néhány friss mentalevél, dekorációnak (ehető!)

 

A csinos kis kehely aljába tegyünk kb. 2 gombócnyi jégkrémet. Fújjunk rá tejszínhabot bőségesen. Az egészet szórjuk meg bőséggel aszalt eperrel.

A kehely tetejét díszítsük friss mentalevéllel, mely ízletes, friss, ehető, aki kedveli!

 

A desszert egy villámgyors, ízletes, főleg nyári desszert.

Az egészet a fantasztikus aromájú szárított eper és a mentalevél dobja fel!

 

Közvetlenül tálalás előtt készítsük el a kelyheket.

 

Ha kevés az időnk, ezzel a kehellyel nyugodtam várhatjuk vendégeinket, ebéd vagy vacsora meghívásra, de akár uzsonna, kávé meghívás esetében is pompás, a helyét megálló, nem időgigényes desszert.

Jó étvágyat!

2010-06-06 13:20