7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Zöldségek

Vissza

Aszalt paradicsom olívaolajban

Aszalt paradicsom olívaolajban eltéve

Recept forrása: http://www.webcukraszda.hu/aszalas_search.php?id=11

 

A családom az aszalt paradicsomot olívaolajjal és fűszerekkel eltéve nagy előnyben részesíti, ajánlom mindenkinek! Úgy készítem, hogy a paradicsomot forró vízbe teszem 1-2 percig, hogy a héja egy kicsit megpuhuljon, vékony szeletekre vágom, a rácsokra teszem - ez az aszalógépre vonatkozik. Az 5 rácsra kb. 3 kg paradicsom fér. 6-8 órát szárad, ha nem nagyon leveses a paradicsom. Ha kész, kb. 1 hétig még a szabad levegőn hagyom, utána megfűszerezve üvegbe töltöm. Jó minőségű olívaolaj, bazsalikom, kakukkfű, fokhagyma. Egy tálban összekeverem a fűszerekkel, kicsi üvegekbe töltöm, egy üvegbe 3-4 fokhagymagerezdet teszek, kicsit lenyomkodom, ráöntöm az olajat. Rozmaringot is lehet bele tenni, de azzal még nem próbáltam, majd jó erősen lezárni. Ha nincs olyan tárolód, hűtőben is sokáig eláll.



2013-07-19 10:07