7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Egytálételek

Vissza

Babgulyás trombitagombával

Hozzávalók (4 személyre):

- 3 evőkanál olívaolaj

- 500 gr. szárazbab – lehet fehér vagy tarkabab (melyet előzőleg legalább 8 órán át hideg vízben áztattunk)

- 700 gr borjúhús (vagy helyette ugyanyennyi sertéshús)

- 100 gr kockára vágott füstölt bacon szalonna

- 2 fej vöröshagyma kockára vágva

- 3 szál sárgarépa karikára vágva

- néhány levél zellerzöld

- 3 db. babérlevél

- 1 evőkanálnyi apróra vágott friss tárkony (vagy 2 teáskanál szárított tárkony)

- 5 gerezd fokhagyma

- 1 evőkanál Piros Arany (csemege)

- 3 púpozott teáskanál édes őrölt pirospaprika

- 1 mokkáskanál őrölt feketebors

- 10 gr szárított trombita gomba

- 3 teáskanál só

- 8 mérőcsésze víz

 

A csipetkéhez (ha csipetkésen óhajtuk elkészíteni):

1 egész tojás és annyi liszt, amit felvesz, hogy kemény gyúrt tésztát kapjunk

Tegyünk minden hozzávalót (kivéve a csipetkének valót) a főzőautomata belső edényébe. Keverjük meg egy fakanállal, hogy a hozzávalók és a fűszerek kissé összekeveredjenek.

Tegyük az automatára a fedőt. Válasszuk ki a menüből a TENDON BEAN (inas hús, bab) programot és indítsuk el a programot.

Figyeljünk oda, hogy a fedő tetején lévő nagy, fekete biztonsági szelep Zárt (Closed) pozícióban legyen!

 

Ha a program lejárt, várjunk kb. 5-10 percet, amíg az edény kissé lehűl. Fordítsuk el a fedő tetején található nagy biztonsági szelepet Nyitott (Open) pozícióba, hogy a felesleges gőz távozzon az edényből.

Vegyük le a fedőt.

 

Az babgulyás tálalásra kész.

 

Ha csipetkével szeretnénk még gazdagítani az egytálételt, a kövektező módon járjuk el.

 

Gyúrjuk össze a tojást annyi liszttel, hogy kemény tésztát kapjunk. Indítsuk el újból az automatát FEDŐ NÉLKÜL a TENDON BEAN programon. Csipkedjük a gulyásba a csipetkét. Mikor már belecsipkedtük az egész tészta mennyiséget, még hagyjuk kb. 1-2 percig FEDŐ NÉLKÜL rotyogni a gulyást.

A csipetkés babgulyás tálalható!

 

Ez a babgulyás recept nem bableves! Ez egy gazdag, tápláló egytálétel!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

2010-09-26 19:37