7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Köretek

Vissza

Bazsalikomos-fokhagymás bulgur

Hozzávalók (4 személyre):

 

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 mérőcsésze nagytöretű bulgur

1 mokkáskanál durvára őrölt színes, vegyes bors

5-6 gerezd péppé zúzott fokhagyma (vagy 2 teáskanál fokhagymasó – ha fokhagymasót használunk, ügyeljünk a sózással!)

1 csokor friss, apróra vágott bazsalikom (kb.maréknyi)

½ mokkáskanál őrölt rozmaring vagy egy friss ágacskát tegyünk a bulgurba, amit majd kiszedünk belőle

1 mokkáskanál só, ha fokhagyma sót használtunk, ha natur fokagymát, akkor 1 ½ mokkáskanálnyi sót tegyünk a bulgurhoz

3 mérőcsésze víz

 

Tegyünk mindent az IDA vagy ELLA automata belső edényébe. Keverjük kissé el a hozzávalókat.

Tegyük a fedőt az edényre.

 

Figyelem: mindkét automata modell esetében a fedőn lévő fekete biztonsági szelep ZÁRT pozícióban legyen!

 

Mindkét modellnél a bulgurt a rizs programon pároljuk (RICE).

 

Az ELLÁnál mód van egyéni beállításra az ADJUST PRESSURE TIME gombbal. Ezzel a gombbal 6-8 percet adjunk a bulgur pároláshoz.

 

Ha az automata edény jelez, kapcsoljuk ki. Hagyjuk kicsit állni még a bulgurt, eközben még puhul.

Ha a fedő lehűlt, fordítsuk el a fedőn lévő biztonsági szelepet NYITOTT pozícióba, hogy a gőz távozzon. Vegyük le a fedőt.

 

A bulgurt tálalhatjuk báránysülthöz, halhoz, marhasültekhez, de akár szárnyasokhoz is.

Mindenképpen egy izgalmas köret.

 

Tálaláskor még hintsük meg friss, apróra vágott bazsalikommal!

2011-04-02 19:58