7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Levesek

Vissza

Borscs (céklaleves)

15 dkg füstölt tarja csíkokra vágva,

1 pár virsli karikázva,

2 nagy fej cékla kockára vágva,

2 db sárgarépa kockára vágva,

1 petrezselyemgyökér kockára vágva,

1 csokor petrezselyemzöld,

1 fej vöröshagyma fél főre vágva,

2-3 babérlevél,

fél citrom leve

1,5 l csont lé,

só, bors

 

A habaráshoz:

2 dl tejföl,

1 teáskanál csípős orosz mustár

1 evőkanál liszt

Tegyünk minden összetevőt egyszerre a főzőautomatába, sózzuk, borsozzuk majd zárjuk le az automatát és „Chiken. Duck. Meat” programon főzzük meg a levest. Eresszük ki az edényből a gőzt a szelep segítségével, vegyük le a fedőt és bármilyen programon habarjuk be a levest.

Friss petrezselyemmel és citromkarikával tálaljuk.

2012-12-28 22:01