7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Levesek

Vissza

Citromfűves-tárkonyos spárgaleves (vegáknak, fogyókúrázóknak is)

Hozzávalók (4 személyre)

500 gr zöld spárga (melyet kissé lehámozunk, a kemény alsó részét levágjuk, aztán 2-3 cm-es darabokba szeleteljük)

500 gr fehér spárga (melyet kissé lehámozunk, a kemény alsó részét levágjuk, aztán 2-3 cm-es darabokba szeleteljük)

4 szál zöldhagyma ½ cm-es karikára vágva

2 gerezd fokhagyma péppé zúzva

félmaréknyi apróra vágott friss tárkony

félmaréknyi apróra vágott friss citromfű-levél

1 evőkanál méz

2 teáskanál só

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

12 mérőcsészényi víz

A behabaráshoz:

1 ½ púpozott evőkanálnyi zabpehelyliszt vagy sima liszt

3 dl könnyű joghurt

 

Levesbetét:

4 keményre főzött tojás, negyedelve, tányéronként 4 darab

 

Tegyük a zöldségeket, a vizet, a sót, mézet, olajat, vizet a főzőautomata belső edényébe.

Helyezzük rá a fedőt, válasszuk ki a menüből a RICE COOKING (rizsfőzés) programot és indítsuk el a START/CANCEL gombbal. Figyeljünk oda, hogy a fedő tetején található fekete színű, nagy biztonsági szelep zárt (Closed) pozícióban legyen.

Ha a program lejárt, az edény jelez és átáll automatikusan a KEEp WARM (melegen tartási) funkcióra.

Kapcsoljuk ki az edényt a START/CANCEL gombbal.

Várjunk kb. 5 percet, hogy a fedő lehűljön. Fordítsuk el nyitott (Open) pozícióba a fedőn található nagy biztonsági szelepet, hogy a felesleges gőz távozzon a fazékból.

 

A másfél evőkanálnyi lisztet keverjük simára a joghurttal.

FEDŐ NÉLKÜL indítsuk el újból a RICE COOKING programot a START/CANCEL gomb benyomásával. Az edényhez adott műanyagkanállal merjünk rá a forró levesből a habarásra, keverjük ezzel is jól el, majd öntsük a fazékba. Hagyjuk 1-2 percig rotyogni. Aztán kapcsoljuk ki a START/CANCEL gombbal.

 

A leveshez adhatunk rozscipót, tehetünk a tányérba egy-egy négybe vágott kemény tojárt.

Ha kissé savanykásabban kedveljük, préseljünk hozzá egy kevés citromlevet.

 

Nagyon egészséges, tisztító-nyugtató tavaszi könnyű leves, fogyókúrázóknak is!

2010-04-29 14:31