7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Egyebek

Vissza

Csipkebogyó eszencia

Elkészítése:

Tegyünk jól tele egy üveget szárított csipkebogyóval. Tehetünk bele 2-3 evőkanál cukrot (lehet barnacukor is vagy méz). Öntsük fel tiszta vodkával. Hagyjuk egy hónapig állni, ősszeérni.

Télen leszűrhetjük a bogyókról, fogyaszthatjuk likőrként, vagy kiskanállal tehetünk teánkba az eszenciából.

Még másodszorra is felönthetjük a bogyókat, esetleg adhatunk hozzá még egy kevés szárított csipkebogyót, vagy egy evőkanál szárított, bioboltban kapható hibiszkuszvirágot.

 

Akár gyógylikőrként, akár teában fogyasztva: kitűnő, természetes ital!

2011-09-19 09:12