7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Levesek

Vissza

Csirkeaprólék leves

Hozzávalók (4 személyre)

500 gr csirkeaprólék (far, hát, szárny, nyak, zúza)

2 evőkanál extra szűz olíva olaj

1 szál sárgarépa (kb.150 gr) karikára vágva

1 szál petrezselyem karikára vágva

1 új karalábé kockára vágva

100 gr zellergumó kockára vágva

200 gr friss kifejtett zöldborsó, vagy ugyanennyi mélyhűtött

1 gerezd fokhagyma

1 szál babérlevél

1 teáskanál ételízesítő

2 csapott teáskanál só

1 teáskanál apróra vágott friss petrezselyem zöld, vagy ugyanennyi szárított petrezselyem

12 mérőcsésze víz

 

A csipetkéhez:

1 teli mérőcsésze finom liszt

1 egész tojás

 

Az IDA főzőautomata esetében:

Tegyünk minden hozzávalót a főzőautomata belső edényébe, kivéve a csipetkének valókat.

Helyezzük a készülékre a fedőt és ügyeljünk arra, hogy a fedő tetején lévő fekete biztonsági szelep zárt (Closed) pozícióban legyen. Válasszuk ki a menüből a CONGEE SOUP BONE programot és indítsuk el a START/CANCEL gombbal.

Ha a leves kész, a készülék jelez és átáll automatikusan melegen tartás (KEEP WARM) funkcióra. Kapcsoljuk ki az edényt a START/CANCEL gombbal.

Várjunk 5 percet, míg az edény fedele jól lehűl. Fordítsuk a fedőn lévő fekete biztonsági szelepet nyitott (Open) pozícióba. Ezzel a művelettel kieresztjük a fazékból a felesleges gőzt. Most már ki tudjuk nyitni a főzőautomatát és le tudjuk venni a fedőt.

 

A pohár lisztet és az egész tojást gyúrjuk jól össze. Ezt a kemény tésztát csipkedjük bele a levesbe.

 

Ha belecsipkedtük az összes tésztát, FEDŐ NÉLKÜL indítsuk el újra a főzőautomatát a START/CANCEL gombbal. Főzzük így a csipetkét kb. 2-3 percig. Kapcsoljuk ki az edényt a START/CANCEL gombbal.

 

Tálaláskor a leves tetejére szórjunk apróra vágott friss petrezselyem zöldet.

 

Jó tanács: Csipetke helyett tehetünk a levesbe bármilyen jó minőségű száraz leves tésztát (kb. 40-50 gr szárított tésztával számolva). Ebben az esetben célszerű a száraz tésztát kifőzni külön a tűzhelyünkön egy kis fazékban, 5 mérőcsészényi vízhez adva 1 teáskanál ételízesítőt. Ha puhára főtt a levestészta, szűrjük le és egyszerűen tegyük a kész levesbe.

 

2012-04-30 11:55