7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Egyebek

Vissza

Ecetes gomba és padlizsán ínyencség

Hozzávalók:

A) Ecetes termszetett és erdei gomba, vegyesen

10 gr szárított laskagomba (esetleg fehér vagy barna csiperke)

10 gr rókagomba (vagy vargánya, vagy rókagomba)

5 gr szárított pritamin-paprika szeletek

2 babérlevél

 

 

 

 

B) Ecetes termesztett és erdei gomba, padlizsán csipsz, pritamin paprika, vegyesen

10 gr szárított laskagomba (esetleg fehér vagy barna csiperke)

10 gr rókagomba (vagy vargánya, vagy rókagomba)

5 gr szárított pritamin-paprika szeletek

5 gr szárított padlizsán csipsz

2 babérlevél

Az ecetes léhez:

7 evőkanál fehér borecet (a fehér borecet tisztaszínű és igen enyhe, kb. 5-6%-os ecet. Használhatunk más gyümölcsecetet is – például almaecetet – de csakis valódi gyümölcsecetet, 5-6%-osat)

2 mokkáskanál só

2 mokkáskanál durvára őrölt fehér és fekete bors, vegyesen

4 mérőcsésze víz

2 evőkanál olívaolaj

 

A csak gombából és pritamin paprikából álló „A” ecetesgombát tegyük valamivel kisebb üvegbe (kb. 2-3 deciliter üveg szükséges ehhez a mennyiséghez). Öntsünk rá annyi levet, hogy ellepje. A tetejére tegyünk egy evőkanál extraszűz olívaolajat. Zárjuk le az üveg tetejét, tegyük igen hűvös spájzba, vagy ha a spájzunk nem igazán hűvös, akkor tegyük a hűtőbe). Kb. 3 hét múlva fogyasztható – pecsenyékhez, egyéb savanyúság mellé.

 

Ugyanígy járunk el a padlizsános változatnál is. Itt kissé nagyobb üveget válasszunk (kb. 4 dl-est).

 

Megjegyzés: Az ecetes lé a két üveghez számított mennyiség.

2010-10-23 11:40