7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Desszertek

Vissza

Édes adzuki bab csemege kölessel

Hozzávalók (4 személyre)

1 mérőcsésze vörös adzuki bab (aprószemű, vörös babféleség), előző este hideg vízbe beáztatva

¼ mokkáskanál só

6 evőkanál cukor (vagy nádcukor, branacukor, ízlés szerint)

3 tekercs fahéj (vagy helyette 2 teáskanál őrölt fahéj)

2 púpozott teáskanál őrölt narancspor (Ázsia boltokban kapható – ha ez nincs kéznél, akkor egy narancs héját vágjuk apró kockára és szórjuk a babhoz)

3 mérőcsésze víz

 

Ha a bab megpuhult:

1 és ½ mérőcsésze köles

A babot a fűszerekkel és a vízzel főzzük puhára a Tendon Bean programon. A fedőn lévő fekete biztonsági szelep legyen Zárt pozícióban! Ha program lejár, várjunk kicsit, amíg lehűl az edény fedele. Kapcsoljuk ki a programot a Start/Cancel gombbal. Forgassuk Nyitott pozícióba a biztonsági szelepet, hogy a gőz távozzon a fazékból.

Vegyük le a fedőt és adjuk a babhoz a másfél mérőcsésze kölest, és tegyük rá a fedőt, milheylst kellőképpen lehűlt, hogy vissza tudjuk helyzeni a fedőt a helyére.

Indítsuk újra a főzőautomatát most a Rice Cooking programon. A fekete biztonsági szelep legyen Zárt pozícióban!

 

Az édes bab-köles csemegét tegyük tálkákba, hűtsük le. A tetejére tehetünk tejszínhabot, szórjuk meg holland kakaóporral, fahéjjal, esetleg mazsolával, aszalt gyümölcsökkel.

2010-11-27 18:15