7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Egyebek

Vissza

Élő kenyér (nyers koszt)

Receptek > Aszaló > Egyebek

Vissza

Élőkenyér - aszalóban

Hozzávalók egy aszalótálcányi mennyiséghez:

3 csésze zabliszt (1,5 dl. mérőcsésze)

1 csésze búzacsíra (szárított)

1 reszelt alma

1 evőkanál finomra szeletelt mandula

1 teáskanál himalájai só (vagy tengeri só)

2 evőkanál olívaolaj

15 evőkanál víz

 

A tetejére:

1 evőkanál szezámmag

1 evőkanál napraforgómag

1 evőkanál tökmag

 

A hozzávalókat keverjük jól össze, hogy egy alakítható masszát kapjunk.

Az aszaló simatálca betétjét olajozzuk meg egy teáskanálnyi olívaolajjal, alaposan, hogy mindenhol érje az olaj.

 

Kézzel tegyünk a masszából halmokat a tálcára, nyomkodjuk el simára, egyenletesre.

Szórjuk meg a tökmaggal, a napraforgómaggal, nyomkodjuk jól bele a masszába. Végül szórjuk meg a szezámmaggal, azt is jól nyomkodjuk a masszába.

 

Tegyük a tálcát az aszalógépbe. Mivel ez kb. egy Snackmaker típusú tálcányi mennyiség, marad még 4 szabad tálcánk. A szabad tálcákon aszalhatunk valamilyen zöldséget, gyümölcsöt. Természetesen üresen is maradhat a 4 tálca, a lényeg, hogy az aszalót mindig mind az 5 tálcával működtessük!

 

Válasszuk ki a Snackmaker FD-500-as modellnél a első fokozatot , az Ultra 1000 FD-100-es modellnél állítsuk a hőmérséklet szabályozó gombot kb. 42 Celsius fokra.

 

Aszaljuk kb. 10-12 órán keresztül.

 

Kenyér helyett is fogyaszthatjuk, vagy szánhatjuk rágcsálnivalónak.

 

Tároljuk lezárt papírzacskóban, száraz, hűvös helyen. (

2012-08-17 12:58