7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Egyebek

Vissza

Eperlikőr

Hozzávalók:

½ maréknyi aszalt földieper (karikára vágva aszaljuk)

½ liter vodka

1-2 evőkanál cukor (ízlés szerint)

1-2 evőkanálnyi víz

 

Elkészítése:

Ízlés szerint vegyünk 1 vagy két csapott evőkanálnyi cukrot, amelyet 1 illetve 2 evőkanálnyi forró vízben feloldunk.

Vegyünk egy tetszetős, jól záródó üveget. Tegyük bele (akár kissé gyömöszölve is a szűk üvegszájnyíláson át) a jó félmaréknyi szárított epret.

Öntsük rá a szirupot. Engedjük fel a vodkával.

Tegyük száraz, hűvös helyre a bekészített likőrt. Hagyjuk érlelődni. Már első nap este a likőr erősen színesedik. Hagyjuk egy-két hétig állni a likőrt. Ezután már fogyasztható.

 

Kitűnő, valódi gyümölcs-likőrt kapunk. Erősen gyümölcsaromájú, telt ízű, kellemes szeszes ital.

Jégkockával is fogyasztható hangulatos nyári estéken!

2010-06-12 20:47