7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Egyebek

Vissza

Epres-mentás méz

Hozzávalók:

Aszalt eperkarikák

Szárított mentalevél

Kommersz akác- , hárs- vagy vegyes virágméz

 

Elkészítése:

Az üveg méretéhez mérjük a szárított epret és mentát. Eperből sokat tegyünk az üvegbe, mentából elég 4-5 levélnyi.

 

Szórjunk az üveg feléig aszalt epret. Öntsünk rá mézet. Aztán megint egy kevés peret, majd újra mézet, amíg az üveg megtelik. Sok aszalt eper kell a mézhez, így lesz ízletes. A mentaleveleket most nyomkodjuk az üveg falához, így mutatósabb lesz a desszert-mézünk, a kevés zöld szín még jobban felélénkíti az eper piros színét és kiemeli a méz szép aranyszínét.

Csemegézhetünk belőle naponként egy-egy kanállal, használhatjuk desszertek tetejére díszítésnek és ízesítésre.

Télen tehetünk belőle teánkba is, friss, nyárias zamatú lesz a teánk.

 

Tipp: tehetünk a mézbe még magvakat is (kevés napraforgó, mandula, tökmag), akkor kellemes műzli ízesítőt kapunk, ami csupa-csupa vitamin!

2010-06-12 20:31