7626 Pécs, Mohácsi út. 16
+36 (72) 482 017
+36 (72) 482 017
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Egytálételek

Vissza

Farsangi csirkemell kocsonya

Farsangi csirkemell kocsonya (fogyókúrázóknak is!)

 

Hozzávalók ( négy személyre):

 

4 darab csirkemell (melyet természetesen megmosunk)
Kb. 80 dkg vegyes zöldség megtisztítva, karikára vágva ( de én mirelit mexikói zöldségkeveréket használtam)
Kb. 10 dkg zeller (megtisztítva, apró kockákra vágva)
1 fej vöröshagyma (héja nélkül, egészben)
Kb. 5 dkg gomba (szeletekre vágva)
Kb. 5 dkg zöldborsó ( egy evőkanálnyi az otthonlévő mirelit-készletből, de ez el is maradhat ha mexikói keverékből csináljuk)
2 teáskanál só
5-6 szem egész bors
6-7 gerezde megtisztított fokhagyma (inkább 8, hiszen tudjuk egészséges, és biztosabb a szilárdulás is) nagyobb, megtisztított, egész fokhagymagerezd
3-4 babérlevél ( vagy egy capott kávéskanál őrölt babér)
Víz
1 evőkanál zselatin

 

A hozzávalókat együtt az Avair Ida kuktába tesszük, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a felső jelzés alatt legyen 1-2 ujjnyival. Fa vagy műanyag kanállal összekeverjük, hogy a só illetve a bors-fokhagyma mindenhova eljusson. Az edényt lezárva levesprogramon ( Congee, soup, bone) megfőzzük. Ha már levehető az automata fedele, beleteszük az 1 evőkanál zselatint, amit előtte kevés langyos vízben feloldottunk, óvatosan elkeverjük a lében, ügyelve, ne essen szét a hús. FEDŐ NÉLKÜL elindítunk kb. 1 percre egy tetszőleges proramot (mondjuk Rice Cooking). Ennyi idő alatt szépen eloldódik a zselatin az alaplében.

 

Ha kész a leves, még melegen kiemelem a csirkemelleket (ha csontos csirkemellből főztük, akkor természetesen a csontokról óvatosan leszedjük) hideg vízzel lebölítjük. Ezután ízlés szerinti vastagságra szeleteljük a mellehúsát. Minden tálkába rakunk a csirkemell-szeletből, kidíszítjük a zöldséggel, gombával. Ezután rászűröm a levet és hideg helyen vagy hűtőben megdermesztem.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

A receptet készítette: Vass Krisztina, Esztergom, 2010-01-22

Köszönjük Vass Krisztinának!

Kívánunk sok finom ételt a családnak és jó főzést Ida-nénivel!

 

Biofa, AVAIR csapata

 

 

2010-01-24 19:02