7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Egytálételek

Vissza

Feleszöldborsó füstölt kacsacombbal

Hozzávalók ( 2 személyre):

2 mérőcsésze feles zöldborsó, melyet előző nap hideg vízbe áztattuk

2 füstölt kacsacomb, melyet előző nap szintén hideg vízbe áztattunk

3-4 babérlevél

2 teáskanál fokhagyma granulátum vagy 4-5 gerezd fokhagyma péppé zúzva

1 evőkanálnyi friss, apróra vágott bazsalilkom, vagy helyette 1 teáskanál morzsolt, szárított bazsalikom

1 teáskanál só

2 ½ mérőcsésze víz

 

 

 

Tegyük oda 2 ½ mérőcsésze vízbe főni a TEBDON BEAN programon a füstölt kacsacombot (vagy helyette liba-, esetleg pulykacombot). A fedőn lévő fekete biztonsági szelep legyen Zárt pozícióba!

Ha a program lejár, várjunk, amíg a fedő kissé lehűl, majd fordítsuk a fedőn lévő biztonsági szelepet Nyitott pozícióba, hogy kijöjjön a gőz.

 

Emeljük ki egy tálra a megfőtt füstölt kacsacombot.

 

A kacsacomb vizébe tegyük bele az előző nap beáztatott, jól átmosott feles zöldborsót, a fűszerekkel.

A menüből válasszuk ki a CONGEE SOUP BONE programot, indítsuk el a Start/Cancel gombbal. Vigyázat: a fedőn lévő fekete biztonság szelep Zárt pozícióban legyen!

Ha a program lejár, várjunk, amíg a fedő lehűl, aztán a fekete biztonsági szeleppel engedjük ki a gőzt az edényből.

 

Vegyük le a fedőt.

Innentől két módon járhatunk el:

 

1) Kiöntjük a borsót egy keverőtálba és mixerrel pürésítjük. Ha nem elég sűrű, akkor szórjunk bele egy kevés kölespelyhet, így turmixoljuk össze.

2) Két evőkanálnyi olívaolajon megpirítunk egy púpozott evőkanálnyi zab/köles/árpa vagy sima lisztet. Felöntjük ½ mérőcsésze vízzel és rögtön beleöntjük a belső edénybe, a borsóhoz. Elkavarjuk, majd FEDŐ NÉLKÜL elindítjuk a Rice Cooking programot a Start/Cancel gombbal. 1-2 percig hagyjuk összerottyanni, néha meg-meg keverve egy fakanállal.

A Start/Cancel gombbal leállítjuk a főzést.

 

Tálaljuk a főtt, füstölt kacsacombbal.

Kiadós, tápláló étel.

 

MEGJEGYZÉS: A receptet a www.ritakonyhaja.hu receptes oldal ihlette (Pikáns sárgaborsó püré receptje)! Köszönet érte! Ajánlom Önöknek is az oldal megtekintését: nem fognak csalódni!

2010-11-26 11:24