7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Desszertek

Vissza

Főtt csemege kukorica

Hozzávalók: (2 személyre)

4 cső csemege kukorica

Víz, hogy ellepje

 

Fosszuk le a kukoricáról a zöld leveleit. A belső, zsengébb leveleket válogassuk ki és mossuk meg.

Tegyük a levelek felét a belső edény aljába.

Helyezzük rá a kettétört kukoricacsöveket (törjük ketté a csöveket, hogy beférjenek az edénybe).

A csövek tetejére tegyük a megmosott levelek másik felét.

Öntsük fel annyi vízzel, hogy lehetőleg lepje el a kukoricát. (Ügyeljünk arra, hogy a víz-szintje ne haladja meg a belső edény falán jelzett maximális folyadék tartalmat jelző felső vonalat, inkább kissé maradjon alatta. Ha a kukorica kissé kiemelkedik a vízből, az nem számít, mert úgyis megpuhul a gőzben).

 

Válasszuk ki a MENU gombbal a RICE (rizs) főzési programot és indítsuk el a főzést a START/CANCEL gombbal. Ügyeljünk arra, hogy a fedő lévő nagy, fekete biztonsági szelep Closed (ZÁRT) pozícióban legyen!

Ha a program lejár, kapcsoljuk ki a készüléket a START/CANCEL gombbal és várjunk kb. 5 percet, amíg a fedő kissé lehül. Óvatosan fordítsuk el a fedőn lévő nagy, fekete biztonsági szelepet Nyitott (OPEN) pozícióba, hogy a felesleges gőz távozzék, mivel csak ekkor tudjuk kinyitni a fedőt.

 

A zsenge kukoricának elegendő a RICE program. Ha kissé érettebb a kukorica, akkor válasszuk a CONGEE SOUP BONE programot, vagy indítsuk el egymás után kétszer a RICE (rizs) programot.

 

Könnyű, kellemes nyári csemege felnőttnek, gyereknek egyaránt.

2011-06-23 10:17