7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Húsok

Vissza

Főtt disznóorr

Hozzávalók (4 személyre)

6 darab tisztított disznóorr

1 mokkáskanál őrölt fekete bors

3-4 gerezd fokhagyma

3-4 babérlevél

2 teáskanál só

1 mérőcsésze víz

 

A megfőtt orr megszórásához:

1 teáskanál só, elosztva minden egyes orron, még forrón meghintve

2 mokkáskanál durvára őrölt színes bors (vagy 1 mokkáskanál simára őrölt fekete bors)

2 mokkáskanál fokhagyma-granulátum (vagy 3-4 gerezd péppé zúzott fokhagyma, melyet eloszlatunk egyenletesen a megfőtt disznóorrokon)

3 teáskanál édes, őrölt piros paprika

 

Tegyük a hozzávalókat a főzőautomata belső edényébe. Válasszuk ki a menüvel a Chicken Duck Meat programot és indítsuk el a főzést a Start/Cancel gombbal.

A fedő tetején léve fekete, nagyméretű biztonsági szelep legyen Zárt pozícióban!

 

Ha a program lejár, várjunk néhány percet, miközben a fedő kissé lehűl. Ekkor fordítsuk el a fedőn lévő biztonsági szelepet Nyitott pozícióba, hogy a gőz távozzon az edény belsejéből.

 

Vegyük le a fedőt.

Szedjük egy tányérra vagy lapos tálra a főtt disznóorrokat. Hintsük meg a fűszerekkel még melegen.

 

Hagyjuk jól kihűlni.

 

Vacsorára kitűnő és olcsó hideg fogás, rozsbucival, zöldpaprikával, paradicsommal, esetleg sózott, szeletelt lilahagymával, vagy újhagymával.

2010-11-25 17:50