7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Húsok

Vissza

Fűszeres pulykaérmék

Hozzávalók (2 személyre):

500 gr pulykaérme (kb. 4-5 darab)

4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj (vagy olívaolaj)

½  mokkáskanál durvára őrölt színes bors

2 mokkáskanál fokhagymasó

4-5 ág friss tárkonyágacska (kb. 10 cm-es csúcsa) (vagy egy mokkáskanál szárított tárkony)

1 púpozott mokkáskanál őrölt koriander

½  mokkáskanál só

½ (szűken fél) mérőcsésze víz

 

Szórjuk be a fűszerekkel a pulykaérméket (ha friss a tárkony, akkor azt csak tegyük az edénybe a húsok mellé, és majd dobjuk ki).

 

Öntsük az olajat a belső edénybe, helyezzük rá a befűszerezett húsokat, tegyük mellé a friss tárkonyágacskákat és öntsünk alá szűken mért fél mérőcsészényi vizet.

 

Tegyük a fedőt az edényre.

 

Figyelem: mindkét automata modell esetében a fedőn lévő fekete biztonsági szelep ZÁRT pozícióban legyen!

 

Az IDA modell esetében az érméket a MILK EGG FISH programon pároljuk.

Az ELLÁnál mód van egyéni beállításra az ADJUST PRESSURE TIME gombbal. Ezzel a gombbal kb. 10-12 percet adjunk a pároláshoz, vagy válasszuk a programból a BONE funkciót.

 

Ha az automata edény jelez, kapcsoljuk ki. Hagyjuk kicsit állni, amíg a fedő lehűl.

 

Ha a fedő lehűlt, fordítsuk el a fedőn lévő biztonsági szelepet NYITOTT pozícióba, hogy a gőz távozzon. Vegyük le a fedőt.

 

A húst tálalhatjuk párolt formában, rizzsel, bulgurral vagy más körettel.

 

Ha ropogósra szeretnénk az érméket, öntsük át az automata belső edényének tartalmát egy sűtőedénybe és grillezzük pirosra mindkét oldalát.

 

Könnyű, diétázóknak is ajánlható hús (ilyenkor vegyes bors helyett használjuk a kevésbé csípős fehér borsot), főleg párolt formában!

2011-04-02 20:03