Receptek > Aszaló > Gyógynövények / Fűszernövények
VisszaFűszerpaprika szárítása és őrlése házilag
Ha házi fűszerpaprikát szeretnénk az aszalónkban készítnei, feltétlenül kifejezetten erre a célra való édes vagy - ízlés szerint- csípős fűszerpaprikát vásároljunk.
Fűszerpaprika:
Mossuk meg a paprikákat, kicsit hagyjuk száradni, majd vágjuk félbe, csumázzuk ki és terítsük szét az aszalótácákon:
Az aszalót - típusától függően - tegyük "zöldség aszalása" hőfokra, azaz kb. 50-55 Celsius fokra (Az EZIDRI Snackmaker modell esetén Medium fokozatra) és aszaljuk nagyon jó, alaposan ki a paprika szeleteket, "csontszárazra".
Vegyük ki a már megszárad paprikákat az aszalóból, kézzel tördeljük kisebb darabokra:
Most egy jó darálón (lehet egy jó, erős kávédaráló is) daráljuk le a kisebb méretűre széttört paprika-darabokat (csak kissebb darabokat tudunk behelyezni a kárédarálóba).
A paprika őrleményt tároljuk jó záródó üvegekben és hűvös, száraz helyen.