7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Gyógynövények / Fűszernövények

Vissza

Fűszerpaprika szárítása és őrlése házilag

Ha házi fűszerpaprikát szeretnénk az aszalónkban készítnei, feltétlenül kifejezetten erre a célra való édes vagy - ízlés szerint- csípős fűszerpaprikát vásároljunk.

Fűszerpaprika:

 

 

 

 

 

 

 

Mossuk meg a paprikákat, kicsit hagyjuk száradni, majd vágjuk félbe, csumázzuk ki és terítsük szét az aszalótácákon:

 

Az aszalót - típusától függően - tegyük "zöldség aszalása" hőfokra, azaz kb. 50-55 Celsius fokra (Az EZIDRI Snackmaker modell esetén Medium fokozatra) és aszaljuk nagyon jó, alaposan ki a paprika szeleteket, "csontszárazra".

 

 

 

Vegyük ki a már megszárad paprikákat az aszalóból, kézzel tördeljük kisebb darabokra:

Most egy jó darálón (lehet egy jó, erős kávédaráló is) daráljuk le a kisebb méretűre széttört paprika-darabokat (csak kissebb darabokat tudunk behelyezni a kárédarálóba).

 

 

 

 

 

A paprika őrleményt tároljuk jó záródó üvegekben és hűvös, száraz helyen.

2013-10-19 12:23