7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Köretek

Vissza

Gombás kuszkusz (vegáknak is)

Hozzávalók(4 személyre):

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

3 mérőcsésze kusz-kusz

30 gr szárított rókagomba vagy trombitagomba (esetleg vegyesen) – illetve 100 gr, ha nyers gombából készítjük – megj. használhatunk másfajta gombákat is

3-4  gerezd péppé zúzott fokhagyma

1 csapott mokkáskanál őrölt feketebors

2 mokkáskanál őrölt koriander

2 mokkáskanál őrölt kömény

2 teáskanál só

7 mérőcsésze víz

 

Tegyünk  minden hozzávalót a főzőautomata belső edényébe.

Válasszuk ki a Rice Cooking (rizsfőzés) programot a Menu gombbal. Indítsuk el a párolást a Start/Cancel gombbal. Figyeljünk arra, hogy a fedőn található nagy, fekete biztonsági szelep Zárt (Closed) pozícióban legyen).

Ha a program lejár, az automata átáll Melegen tartás (Keep Warm) funkcióra.

Kapcsoljuk ki az edényt a Start/Cancel gombbal.

 

Várjunk néhány perccet, amíg az automata fedele lehűl.

Fordítsuk Nyitott (Open) pozícióba a fedő tetején lévő biztonsági szelepet, hogy a felesleges gőz távozzon.

 

A kuszkusz tálalásra kész.

Bárány-, illetve birkahús illik igazán hozzá, de adható más sültekhez is.

Vegáknak apróra vágott petrezselyemzölddel és mentával meghintve kitűnő, tápláló, könnyű egytálétel.

2010-09-21 20:50