7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Levesek

Vissza

Gyümölcsleves aszalt gyümölcsből

Hozzávalók:

150 g vegyes aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, alma. stb.)

1 kisujjnyi fahéj

kevés cukor, méz vagy édesítőszer

30 g rizsliszt

50 g mazsola

0,5 dl rum

1 nagyobb savanykás alma

2 dl félédes fehérbor

1/2 citrom

 

Az aszalt gyümölcsöket meleg vízzel leöblítjük, 2-3 órára langyos vízbe vagy teába áztatjuk, ismét leöblítjük és 8 dl hideg vízzel feltesszük főni.

A mazsolát 1 órára rumba áztatjuk, lecsepegtetjük. A főzés alatt álló gyümölcshöz hozzáadjuk a fahéjat, 3-4 csík citromhéjat, a citrom átszűrt levét, egy csipet sót, ízlés szerint édesítjük és puhára főzzük.

A rizslisztet simára keverjük a borral, a lassú forrásban lévő leveshez adjuk, 10 percig összeforraljuk. Ezután eltávolítjuk a fahéjat és a citromhéjat, a leveshez adjuk a mazsolát és a meghámozott, kockára vágott almát. éppen csak felforraljuk, különben az alma szétfő.

Melegen, hidegen egyaránt finom!

Megjegyzés: ha gyerek is kap belőle, természetesen nem borral, hanem vízzel készítjük, a mazsolát is langyos vízben áztatjuk be - kárpótlásképpen nyomhatunk a leves tetejére néhány habrózsát tejszínből.

2009-10-28 10:09