7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Köretek

Vissza

Házi tarhonya - vegáknak is

Házi tarhonya

Hozzávalók (2 személyre)

2 mérőcsésze házi tarhonya

2 evőkanál olaj (lehet extra szűz olíva olaj, hidegen sajtolt földi-mogyoróolaj, tökmagolaj, diólaj, szőlőmag olaj)

1 teáskanál só

3 mérőcsésze víz

 

FEDŐ NÉLKÜL válassza ki a menüből a RICE programot és indítsa el az automatát a Start/Cancel gombbal. Öntse az olajat a belső edénybe, rá a kimért tarhonyát. Az edény hamar felforrósodik, a tarhonya elkezd pirulni. Közben egy fakanállal vagy műanyag kanállal folyamatosan kevergessük, oda ne égjen a tarhonya. Amikor már szép szemleszínűre pirult, öntsük fel a kimért vízzel . Ha megpirult, öntse a kuktába, adja hozzá a 4 mérőcsésze hideg vizet és a csapott teáskanál sót. Törölje a programot a Start/Cancel gomb újbóli benyomásával. Csukja rá az automatára a fedelét.

 

Válassza ki a menüből újból a RICE COOKING programot, és a START/CANCEL gombbal indítsa el a főzést. Ha a főzési program lejárt, indítsa újból el ezen a programon (menü: RICE COOKING és nyomjuk be újra a START/CANCEL gombot az újraindításhoz). Ez azért szükséges, mert a tarhonya nehezebben puhul, és lassabban veszi fel a vizet, mint a rizs. Ha a második ciklus is lejárt, hagyja még a tarhonyát a kuktában 5-10 percig úgy, hogy a START/CANCEL gombbal leállítjuk a programot.

 

A tarhonya tálalható.

 

Jó étvágyat!

2010-02-03 17:24