7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Egytálételek

Vissza

Humusz trombitagombával és bazsalikommal (vegáknak is)

Hozzávalók:

500 gr csicseri borsó, melyet egy éjszakán át hideg vízben áztattunk

4 mérőcsészényi víz

1 ½ teáskanál só

1 teáskanál őrölt római kömény (ha nincs otthon kéznél, helyettesíthetjük ½ teáskanál őrölt köménnyel – de a humusz igazából római köménnyel készül)

3 gerezd péppé zúzott fokhagyma

½ kávéskanálnyi fehér bors

½ maréknyi szárított trombitagomba

½ maréknyi friss bazsalikom, apróra vágva (helyette 2 teáskanálnyi szárított bazsalikom)

 

A kikeveréséhez:

½ mérőcsészényi extra szűz olívaolaj

½ citrom kicsavart leve

 

Tegyük a hozzávalókat a főzőautomata belső edényébe. Zárjuk le a fedőt. Válasszuk ki a Tendon Bean programot és indítsuk el a főzést a Start/Cancel gombbal.

Ha a program lejárt, kapcsoljuk ki a programot szintén a Start/Cancel gombbal.

Várjunk míg az edény fedele kicsit hűl, után már levehető a fedő.

Várjunk, amíg a borsó kicsit langyosra hűl. Szűrjük le és tegyük félre a főzővizét is. A borsókat tegyük egy keverőtálba, adjuk a borsóhoz a citromlevét, az olívaolajat és öntsünk alá a főzővízéből. Kezdjük el kiturmixolni, és úgy szaporítsuk a főzővízzel, hogy kellemes, krémes-pástétomos állagot kapjunk. Általában ez a mennyiségű csicseriborsó felveszi az egész főzőlevét. Ha még szükséges, adhatunk a péphez kevés sima vizet.

Aki kedveli az erős fokhagymás ízt, keverhet a péphez egy gerezdnyi friss, péppé zúzott fokhagymát még.

 

Tálaláskor halmozzuk egy tálkára, hintsük meg kevés pirospaprikával, apróra vágott friss bazsalikommal. Ha adunk hozzá paradicsomot, a paradicsomot kockázzuk, úgy mutatósabb és jobban el lehet oszlatni a pép halom tetején. Tehetünk rá különféle egyéb zöldségeket is. Fogyaszthatjuk szendvicskrémként , de nem vegák ehetik hússal, pitába csavarva.

2010-08-20 18:25