7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Húsok

Vissza

Írdalt, fűszeres pulykacomb erdei gombával és aszalt birssel

Hozzávalók:

2 pulyka alsócomb, csontostól

2 evőkanál étolaj

1 evőkanál tökmagolaj (vagy bármilyen más, hidegen sajtolt olaj, például extra szűz olívaolaj, vagy dióolaj, vagy mákolaj, stb.)

kb. 50 gr füstölt sonka vagy füstölt,húsos kolozsvári szalonna, csíkokra vágva

10 gr szárított erdei gomba

4-5 szelet aszalt birs (elmaradhat)

1/2 mérőcsésze víz

1 evőkanál paradicsompüré

1 csapott evőkanál méz

 

A fűszekeverékehez:

3 kávéskanál fokhagymakérm (vagy ugyanennyi jó alaposan péppé zúzott fokhagyma, hogy kissé krémes legyen az állaga)

1 teáskanál vegeta

1 teáskanál durvára őrölt bors

1 teáskanál édes, őrölt pirospaprika

1 tesákanál bazsalikom krém vagy morzsolt bazsalikom

1/2 teáskanál örölt rozmaring

1 csapott teáskanál só

A fűszerkeveréket egy kiscsészében, vagy tálkában jól összedolgozzuk, egyenletes péppé

 

Írdaljuk be a combokat mindkét oldalán, kb. 2-3 irdalás jusson egy-egycomb mindkét oldalára.

Mindkét combnak 2 irdalásába tegyünk bele 1 csík sonkát (vagy szalonnát).

A maradék 3 irdalást töltsük meg a pépes fűszerkeverékkel.

 

 

Ha marad a fűszerkeverékből, azt keverjük össze a paradicsompürével (esetleg egy csipet sót még adhatunk hozzá), kenjük be vele a comb mindkét oldalát. Utána kenjük vagy csorgassuk rá a mézet is.

 

 

 

 

 

Öntsük az olajat a belső edénybe, helyezzük el a combokat, szórjuk bele a gombát, az aszalt birset.

Öntsük fel vízzel.

Ida főzőautomata esetében válasszuk ki a Chicken Duck Meat programot.

Az Ella és Ella6 Plus esetében manuálisan állítsunk be 18 percet, vagy válasszunk ki egy hús párolási programot.

Ha a program lejárt, kapcsoljuk ki az automatát.

Várjunk amíg lehűl, eresszük ki a feleslges gőzt.

 

A húst tálalhatjuk így, párolt szaftos húsként, de süthetjük ropogós pecsenyére is.

 

 

 

 

 

 

Ez utóbbi esetben helyezzük a combokat egy tepsibe, önstük alá a szaftot és toljuk be a sütőnkbe. Süssük pirosra a combok mindkét oldalát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tálalhatjuk rizzsel vagy krumplipürével.

Jó étvágyat!

 

2013-11-06 10:47