7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Húsok

Vissza

Kecskegida pörkölt

Kecskegida pörkölt

Hozzávalók (2 személyre)

400 gr lefejtett, hártyáitól megtisztított, kockára vágott fiatal kecskegida színhús, lapockából vagy combból ( a csontból készülhet leves)

2-3 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj, vagy hidegen sajtolt napraforgó olaj

3 fej újhagyma (szép, nagy fejek, júniusban már kaphatók – ennek híjján használhatunk sima vöröshagymát), kockázzuk apróra, kevés zöld szára is mehet bele

½ kisebb paradicsom, kockára vágva

4-5 gerezd fokhagyma, péppé zúzva

1 mokkáskanál morzsolt lestyán, vagy helyette 1-2 ágacska friss lestyán, leveleire szedve

1 mokkáskanál őrölt koriander

1 mokkáskanál morzsolt, szárított rozmaring, vagy 2 db.  kb. 2-3 cm-es friss rozmaringágacska

1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors

4 teáskanál őrölt édes parprika

1 ½ teáskanál só

¼ mérőcsésze víz

 

Tegyünk minden hozzávalót az Ella vagy Ida belső edényébe. Fakanállal kavarjuk jól össze a hozzávalókat.

Helyezzük a fedőt az edényre.

Az Ella esetében válasszuk ki a menüből a Bean programot, vagy állítsuk be manuálisan az Adjust  Pressure Time gombbal kb. 25 percet. Ha nem túl fiatal a gida, akkor adhatunk 30 percet is (vagy készítsük a Soup programmal).

Az Ida esetében válasszuk ki a Menu gombbal a Chiken Duck Meat programot és indítsuk el a Start/Cancel gombbal a programot.

Mindkét modell esetében ügyeljünk arra, hogy a fedő lévő fekete biztonsági szelep Zárt pozícióban legyen!

Ha a program lejárt, kapcsoljuk ki a készüléket.

Várjunk kb. 4-5 percet, amíg a fedő kellőképpen lehűl, ekkor tudjuk csak levenni a fedőt, ha a nyomás megszűnt a fazékban.

Köretként petrezselymes újburgonyát ajánlok hozzá.

Ha különlegessé akarjuk tenni a gidapörköltet, tálaljuk bulgurral, vagy erdélyiesen, puliszkával, azaz polentával.

Finom, egészséges húsféleség. Sajnos csak ritkán kapható, többnyire nagyvárosok vásárcsarnokaiban, pedig jó lenne többféle húst fogyasztanunk.

Italként egy rozét is adhatunk hozzá, vagy hagyományosan valamilyen testesebb vörösbort.

 

2012-06-09 11:56