7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Desszertek

Vissza

Keleti éden-csemege (vegáknak is)

Hozzávalók (4 személyre)

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 mérőcsésze hántolt köles

1 mérőcsésze őrölt mák (de készíthetjük mák helyett ugyanennyi darált dióval vagy darált mogyoróval)

8 evőkanál méz (vagy 6 evőkanál cukor)

1 evőkanál kenderrost-sűrítmény (el is maradhat)

1 mérőcsésze mazsola vagy más aszalt gyümölcs (lehet vegyesen is)

2 mokkáskanál őrölt fahéj

2 mokkáskanál egész ánizs

3 darab csillagánizs (kihagyható)

1 csipet só

4 mérőcsésze víz

 

Tegyünk minden hozzávalót az automata belső edényébe. Kavarjuk kissé el a hozzávalókat, hogy az ízek keveredjenek.

Tegyük az automatára a fedőt. Válasszuk ki a Menü gombbal a RICE COOKING programot. Indítsuk el a START/CANCEL gombbal.

Figyeljünk oda, hogy a fedőn lévő nagy, fekete biztonsági szelep Zárt (Closed) pozícióban legyen!

 

Ha a program lejárt, kapcsoljuk ki az automatát a Start/Cancel gombbal!

 

Várjunk 1-2 percet, amíg a fedő lehűl. Fordítsuk el a fedőn lévő biztonsági szelepet Nyitott (Open) pozícióba, hogy felesleges gőz távozzék az edényből.

 

A csemegénk kész!

 

Tegyük kis tálkákba, szórjuk meg még a tetejét ízlés szerint mazsolával, aszalt gyümölccsel, fahéjjal, díszíthetjük egy-egy szem csillagánizzsal!

Nagyon egészséges, egyszerű csemege.

2010-09-25 20:18