7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Egytálételek

Vissza

Kolbászos-gombás szárazbab

Parasztos-kolbászos bab gombával

 

500 gr tarka bab, előző este hideg vízben kiáztatva

1 vagy2 szál sárgarépa karikára vágva (ha nagyobb a sárgarépa, elég 1 darab)

kb. 50 gr karikára vágott póréhagyma

20-30 gr szárított vargánya vagy vegyes erdei gomba (ízlés szerint több vagy kevesebb gombával)

100 gr csíkokra vágott füstölt kolozsvári szalonna

100 gr száraz kolbász, karikára vágva

½ evőkanál gulyáskrém

½ evőkanál fokhagyma-krém vagy 5-6 gerezd, péppé zúzott fokhagyma

1 csapott mokkáskanál durvára őrölt színes bors

3-4 babérlevél

1 csapott mokkáskanál őrölt rozmaring vagy egy kb. 2 cm-es friss rozmaring ágacska

1 mokkáskanál bolti Vegeta (vagy egy csapott evőkanál HÁZI vegeta!)

2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj

1 mokkáskanál só

3 mérőcsésze víz

 

Tegyünk mindent a főzőautomata belső edényébe.

Egy fakanállal keverjük jól össze a hozzávalókat.

 

Válasszuk ki a Bean programot vagy manuálisan állítsunk be 25 percet.

 

Ha a program lejár, várjunk kicsit, amíg a fedő lehűl, aztán forgassuk a szelepet nyitott pozícióba, hogy a gőz, ami még bentmaradt a fazékban távozzon onnan.

Most levehetjük a fedőt.

 

Tálalásra kész egytálétel! Gazdagíthatjuk egy-egy keménytojással, melyet kettévágva vagy negyedelve helyezünk a tányérba tálaláskor.

 

Jó étvágyat!

2014-03-18 16:09