7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Egytálételek

Vissza

Kolozsvári töltött káposzta

4. Kolozsvári töltött káposzta

30 dkg savanyú káposzta,

4 savanyított káposztalevél,

2 fej vöröshagyma finomra vágva,

2 gerezd zúzott fokhagyma,

10 dkg füstölt szalonna,

30 dkg darált sertéslapocka,

2 teáskanál fűszerpaprika,

10 dkg félig párolt rizs,

2 babérlevél,

1 tojás,

1 csipet köménymag,

1csipet szárított csombor

1 dl tejföl a tálaláshoz

Először a tölteléket készítsük el. Keverjük össze a darált húst, a rizst az egyik fej finomra vágott hagymát, 1 gerezd zúzott fokhagymát, az egész tojást és egy csipet köménymagot, jól dolgozzuk össze. A savanyított káposzta levelet terítsük ki, és a torzsáján lévő vastag részt vágjuk le. Egy maréknyi tölteléket helyezzünk a levél közepébe, tekerjük fel és két végét nyomkodjuk be.

Fedő nélkül indítsuk el a készüléket bármilyen programon. Füstölt szalonnával, hagymával, fokhagymával készítsünk pörkölt alapot. Ebbe rakjuk bele az előzőleg átmosott vágott káposztát szórjuk meg pirospaprikával, adjuk hozzá a csombort, babérlevelet, köménymagot, ízlés szerint sózzuk. Helyezzük a töltött káposzta leveleket a káposztás pörkölt alap tetejére, és öntsük föl kb. 3-4 dl vízzel. Zárjuk le a főzőautomatát, és „Chicken. Duck. Meat” programon főzzük készre. Tejföllel tálaljuk.

2013-02-13 16:00