7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Levesek

Vissza

Laskagomba leves

Hozzávalók (4 személyre)

 

300 gr laskagomba, szár nélkül, nagyobb darabokra vágva

50 gr póréhagyma, karikára vágva

1 evőkanál tökmagolaj vagy extra szűz olívaolaj

1 csokor petrezselyemzöld, apróra vágva

2 teáskanál édes, őrölt pirospaprika

2 evőkanál Carnaroli vagy sima rizs

1 félmaréknyi szárított vegyes erdei gomba, vagy valamilyen fűszeres ízű gomba

1 mokkáskanál őrölt fehér bors

1 mokkáskanál fokhagyma granulátum vagy 3 gerezd péppé zúzott fokhagyma

1 leveskocka (morzsoljuk kissé el)

1 teáskanál só

10 mérőcsésze víz

 

A behabaráshoz:

2 dl tejföl

2 csapott evőkanálnyi árpa/köles/zab liszt, vagy sima liszt (ha kevésbé sűrűn szeretjük a habart, krémleveseket, akkor elég 1 kanál liszt is)

 

A hozzávalókat (a Behabaráshoz felsoroltakat kivéve) tegyük a főzőautomata belső edényébe. Keverjük kissé össze egy fakanállal, tegyük rá az automatára a fedelet. Figyeljünk oda, hogy a fedőn lévő fekete biztonsági szelep Zárt/Closed pozícióban legyen!

Válasszuk ki a Menu gombbal a Rice (rizsfőzési) programot. Indítsuk el a főzést a Start/Cancel gombbal.

Ha a program lejárt, kapcsoljuk ki az automatát a Start/Cancel gombbal.

 

Várjunk vagy 5 percet, amíg az automata fedele kissé lehűl. Fordítsuk Nyitott /Open pozícióba a fedőn lévő fekete biztonsági szelepet, hogy a fazékban lévő gőz távozzon.

Vegyük le a fedőt.

 

Egy tálkában keverjük simára a 2 kanál lisztet a tejföllel. Öntsük bele a fazékba, és kavarjuk el a levessel. FEDŐ NÉLKÜL indítsuk el a Menu gombbal kiválasztva a Rice programot, indítsuk el a Start/cancel gombbal. Kb. 2-3 perc elég ahhoz, hogy a habarás belefőjön a levesbe.

Sűrű, tartalmas kérmleves-szerűséget kapunk.

Ha kevésbé sűrűn szeretjük, öntsünk hozzá még 1-2 mérőcsésze vizet.

 

Kapcsoljuk ki a futó programot a Start/Cancel gombbal.

 

A leves tálalásra kész! A tetejét meghinthetjük még friss, apróra vágott petrezselyemzölddel.

2010-11-14 18:42