7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Egyebek

Vissza

Levendulás gintonik

Különleges nyári ital!

Áztassuk be a poharak peremét egy hideg vizes kis tálkába mártva kb. 1 cm-re. Egy másik  tálkába tegyünk kristálycukrot és mártsuk bele a poharak száját, fejjel lefele. A cukorr odaragad a pohár pereméhez, ami nagyon mutatóssá teszi a kelyhet. Keverjük a gint és a tonikot fele fele arányban, vagy 2/3 gin 1/3-ad gin-tonik arányban, ízlés szerint.

Egy vékonyra szeletelt citromkarikát vágjunk be egészen a közepéig, és helyezzük rá a pohár szélére. Tegyünk 3 szál szárított vagy friss levendula virágot a koktélba. Adjunk hozzá jeget.

Kitűnő meglepetés nyári ital vendégeinknek!

2010-06-17 14:05