7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Egyebek

Vissza

Medvehagymás olívaolaj rózsaborssal

Vegyünk egy bővebb szájú tiszta üveget. Tegyünk bele annyi szárított medvehagyma-levelet, amennyi elég jól elfér az üvegben. Az egész, ép leveleket állítva tegyük az üvegbe.

Szórjunk az üveg aljára egy-két mokkáskanálnyi egész-szemű rózsaborsot (lehet helyette egész-szemű zöld vagy fehér bors is, de akár vegyesen is jól mutat, valamint ízletes is egyben).

Öntsük tele az üveget hidegen préselt extra szűz olívaolajjal.

Zárjuk le jól az üveget és tegyük száraz, hűvös helyre.

Néhány hét után már elővehetjük salátákhoz, de akár hagyhatjuk télire is, hiszen télen jobban híjján vagyunk a zöld ízeknek. Ételekhez is használható.

(Vigyázzunk arra, hogy a levelek alaposan ki legyenek szárítva, mert csak akkor áll el az olaj, nem zavarosodik, nem romlik az állaga).

2013-04-21 20:48