7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Egyebek

Vissza

Mentaecet

Vegyünk annyi szárítot mentalevelet, amellyel jól megtöltjünk egy jól zárható üveget. Önstük fel fehér borecettel, vagy almaecettel.

Hagyjuk legalább 1 hónapot a mentaleveleken az ecetet, hogy jól átvegye a menta ízét, zamatát.

Ha finom mentaillatú már az ecetünk, szűrjük le és tegyük egy szintén jól zárható, mutatós üvegbe.

A mentaecet kiváló ízt ad minden mediterrán vagy arabos ételnek, salátának.

Tipp: Tartsunk otthon minél többféle ízű ecetet: tárkonyecetet, diólevél-ecetet, mentaecetet, rózsasziromecetet, ananászecetet, levendulaecetet, stb.

Az ízesített eceteket csak aszalóban jól kiszárított fűszernövényből, gyógynövényből vagy gyümölcsből készítsük!

 

2010-09-21 20:42