7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Desszertek

Vissza

Mézes almakompót - vegáknak is

Hozzávalók (4 személyre)

500 gr hámozott, szeletelt alma

3 evőkanál hársméz (lehet vegyes virágméz is)

3 evőkanál cukor

5 evőkanál citromlé (vagy 8 szem teaízesítő tabletta)

1 teáskanál őrölt fahéj

6 mérőcsésze víz

 

A meghámozott, szeletelt almát tegyük a kukta belső edényébe. Tegyük rá a 3 evőkanál mézet, 3 evőkanál cukrot, egy teáskanál őrölt fahéjat, a megadott mennyiségű citromlevet vagy citrompótlót és öntsük rá a 6 mérőcsésze vizet. Tegyük a kuktára a fedelet, ügyelvén arra, hogy a fekete biztonsági szelep zárt (Closed) állapotban legyen.

Válasszuk ki a menüből a RICE COOKING programot és indítsuk el a START/CANCEL gombbal. Ha a kukta befejezi a műveletet, jelez, és automatikusan átáll a KEEP WARM funkcióra. Állítsuk le a kuktát a START/CANCEL gomb megnyomásával. Várjunk 5 percet, míg a kukta fedele lehűl. Forgassuk nyitott (Open) pozícióba a fekete biztonsági szelepet, ezzel kiengedjük a fazékból a felesleges gőzt. Most le tudjuk venni a kukta fedelét (amíg gőz és nyomás van a fazékban, a készülék nem engedi levenni a fedelet).

Ha kissé lehűlt a belső edény is, vegyük ki kesztyűvel vagy konyharuha segítségével az esetlegesen még meleg belső edényt és öntsük a kész kompótot egy kompótos tálba. Hagyjuk alaposan kihűlni.

A kompót tálalható.

 

Tipp: Tegyünk a kompótba apróra vágott friss mentalevelet. Kitűnő friss ízt kölcsönöz a kompótnak!

2009-11-15 11:13