7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Húsok

Vissza

Nyúlpaprikás

Hozzávalók (2 személyre)

500 gr kockára vágott nyúlfilé

2 evőkanál kacsazsír

1 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj

1 kockára vágott vöröshagyma

1 apró kockára vágott paradicsom

Kb. 50-60 gr füstölt sonka apró kockára vágva

2 bőven mért teáskanálnyi őrölt édes pirospaprika

½ mokkáskanál őrölt fekete bors

¼ pritamin paprika apró kockára vágva

1 bő mokkáskanálnyi mustár

1 csapott teáskanálnyi só

 

A behabaráshoz:

1 evőkanál liszt (bármilyen liszt lehet)

2 dl. tejfől

 

 

Tegyünk minden hozzávalót (kivéve a behabaráshoz valókat) az IDA vagy ELLA automata főző belső edényébe. Keverjük össze egy fakanállal az edényben a hozzávalókat, hogy a fűszerek egyenletesen érjék mindenhol a húst.

 

Tegyük a fedőt az automatára.

 

Figyeljünk arra, hogy mind az Idánál, mind az Ella modellnél a fedőn lévő fekete biztonsági szelep ZÁRT (Closed) pozícióban legyen!

 

Az IDA modell esetében válasszuk ki a Menü gombbal a  CHICKEN DUCK MEAT programot és indítsuk el a főzést a Start/Cancel gombbal.

 

Az ELLA modellnél két lehetőségünk van: választhatjuk az automatikus CHICKEN főzési programot, nyomjuk be a gombot és a kijelzőn néhány másodpercen belül megjelenik a főzési idő, ekkor elindul a főzés.

Ha az egyéni beállítást választjuk, akkor az ADJUST PRESSURE TIME gombbal állítsunk be 15-18 percet (az egyéni beállítású főzésű idő lehetőséget ad a tapasztalataink alapapján, hogy puhábbra, vagy keményebbre készítsük el az adott ételt, mint azt az  automatikus programozás lehetővé teszi).

 

Mindkét modell esetében ha a program lefut, az edény átáll automatikusan a Melegen tartási funkcióra (Keep Warm illetve Keep Warm/Cancel).

 

Az Idánál a Start/Cancel gombbal kapcsoljuk ki a programot, az Ellánál a Keep Warm/Cancel gombbal tehetjük meg ugyanezt.

 

Várjunk kb. 5 percet, hogy a fedő lehűljön. Ekkor fordítsuk el a fedő tetején lévő biztonsági szelepet nyitott pozícióba, hogy a gőz távozzon az edény belsejéből.

Vegyük le a fedőt.

 

Egy tálban keverjük simára a lisztet a tejföllel. Az edényből merjünk még hozzá kis forró pörköltlevet, keverjük ezzel is jól össze, majd öntsük az egészet a húshoz.

FEDŐ NÉLKÜL indítsuk el az automatát bármely programon, rotyogtassuk kb. 1 percig a habarással együtt a paprikást, majd kapcsoljuk ki az automatát.

 

Az elkészült nyúlpaprikást tálalhatják nokedlivel (esetleg helyette kifőtt kagylótésztával, gnocchival, stb.).

Tavasszal fejes saláta illik leginkább hozzá, nyáron kínálhatjuk uborkasalátával vagy vegyes salátával.

2011-04-09 19:37