7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Egyebek

Vissza

Organikus díszítés

Organikus díszítés a lakásban

 

Szerencsére kezd annyira elterjedtté válni a az organikus díszek használata e legkülönfélébb területeken, hogy ha mindenben ennyire öko-tudatosak lennénk, nem kellene aggódnunk a Zöld Bolygóért…

 

A legkülönfélébb gyümölcsöt, levelet, virágot aszalhatjuk, száríthatjuk díszítési, hangulati céllal.

 

Aszalhatunk ananász-karikákat héjastól, narancskarikákat héjastól, szép, illatos gyógynövény-leveleket (zsálya, diólevél), vagy ehető és nem ehető virágokat: akácvirág, jázmin (a jázmin virága NEM ehető), rózsaszirmokat, körömvirágot, katángkóró virágát, de bármilyen virágot, ami tetszik, mutatós, vagy illatos, esetleg mindkettő.

A hámozatlan almakarikák (melyeket az almahámozóval hámoztunk és szeleteltünk – azzal szép körformájú, egyenletes és szép kör-alakú a közepén az almacsutka kivágásának helye, így könnyen felfűzhető akár) nagyon mutatósak, ha narancskarikákkal együtt díszítjük fel vele akár a karácsonyfát, akár húsvétra lehámozott szép fehér göndörfaágakat. Természetesen a karácsonyfára még sok minden egyéb is kerülhet (ananászkarika, dió), a húsvéti gallyakra pedig kifúrt, aztán cérnára fűzött hímes tojások.

 

Készíthetünk hangulatos kosárkákat, vagy illatos kosárkákat.

Tegyük a tetszés szerinti aszalványokat egy mutatós tálkába, fonott kosárkába, hintsünk rá néha-néha valamilyen illóolajat. A tálka, kosárka hangulatos dísz és illat-forrás is lakásunkban.

Nagyon praktikus, ha már majdnem hervadni kezd a vázánkban a virág, leszedni a virágok szirmait, és megszárítani, aztán alkalomadtán illatos kosárkát készíteni belőlük. Ha ajándékba kaptuk a virágcsokrot, így még tovább örülhetünk a kedvességnek.

 

Éljünk bátran ötleteinkkel! Díszítsük organikus elemekkel lakásunkat, tegyük hangulatossá, otthonossá, igazán természetessé környezetünket. Földünk is fellélegzik, a mi lelkünk is örömöt, harmóniát talál bennük. Feledjük el a műanyagvilágot amikor csak tehetjük!

 

2010-01-26 23:05