7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Levesek

Vissza

Őz ragu leves trombita gombával

30 dkg őzcomb kockára vágva,

2 db sárgarépa kockára vágva,

1 kis méretű zellergumó kockára vágva,

5 dkg szárított trombitagomba vízbe áztatva,

1 fej vöröshagyma finomra vágva,

1 gerezd zúzott fokhagyma,

1csokor petrezselyemzöld,

1 csokor friss vagy 1 teáskanál szárított tárkony,

1 db citrom,

só, bors

1,5 l víz

 

A habaráshoz:

2 dl tejföl,

1 evőkanál liszt

 

Fedő nélkül indítsuk el a készüléket bármilyen programon. Kevés zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát és az őzcombot. Ha a hús kifehéredett adjuk hozzá a zellert és a sárgarépát. Ezután tegyük hozzá a trombitagombát, ízesítsük sóval, borssal, tárkonnyal. Öntsük föl vízzel, zárjuk le a főzőautomatát, és „Congee. Soup. Bone” programon főzzük meg a levest. Eresszük ki az edényből a gőzt a szelep segítségével, vegyük le a fedőt és bármilyen programon habarjuk be a levest. Friss tárkonnyal, és citromkarikával tálaljuk.

 

2010-06-17 18:55