7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Aszaló > Zöldségek

Vissza

Padlizsáncsipsz

A szárításhoz mossuk meg alaposan, csöpögtessük le, ne hámozzuk meg! Vágjuk hosszában négybe és szeleteljük fel kb. 4x4 cm-es vékony szeletekre (gyaluljuk le egy jó zöldséggyalun) Terítsük rá a tálcákra és a Snackmaker esetében szárítsuk a zöldség fokozaton, az ULTRA 1000-es modell esetében pedig 45-55 Celsius fokon.

Addig szárítsuk, amíg teljesen ki nem szárad, inkább kicsit szárítsuk túl, nehogy víz maradjon a belsejében.

Felhasználása

Borscs vagy csorbaszerű savanykás, gazdag zöldség levesekbe, rizottókba, evesekbe, savanyítva gombával és pritamin parpikával vegyesen. Fogyasztható NYERSEN is, csipszként!

Forrás: www.terebess.hu

Felhasználása

A tojásgyümölcs egyik legfontosabb tulajdonsága számunkra, hogy értékes tápanyagokat tartalmaz. A cukron, a fehérjén és a vitaminokon kívül jelentős az ásványianyag- és a rosttartalma. Vitaminok közül főleg az A- és C-vitamin-tartalma érdemel említést. A túlérett termés a kis mennyiségben megjelenő szteroid-glikoalkaloidoktól csípőskesernyéssé válhat. A mediterrán országokban és a trópusokon rendkívül kedvelt és nagyra becsült élelmiszernövény. Elkészítési lehetősége igen sokféle: jó saláta-alapanyag, lehet rántani, pirítani, készíthető pörköltként, töltve, rakva.

2010-10-25 20:29