7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Egytálételek

Vissza

Polenta (puliszka) - vegáknak is

Polenta (puliszka)

 

Hozzávalók (2 személyre)

2 mérőcsésze grízes kukoricadara

1 púpozott teáskanál só

4 mérőcsésze víz.

 

Öntsük a hozzávalókat a főzőautomata belső edényébe. Kissé keverjük meg.

Zárjuk le az automata fedelét, válasszuk ki a menu gombbal a KEEP WARM (melegen tartási) funkciót.

Ezen hagyjuk működni az automatát kb. 20-30 percig (a KEEP WARM/Melegen tartás funkciónak nincs programideje, mint a többi programnak ( 2 óra elteltével, ha nem kapcsoljuk ki a Melegen tartás funkciót, akkor az automatikusan kikapcsol). Ha letelt a fél óra, kapcsoljuk ki az edényt a START/CANCEL gombbal.

 

Tipp: A polentát (olaszosan), illetve a puliszkát (egyes magyar vidékeken) régebben alapvető élelemnek tartották.

Lehet tálalni túróval vagy juhtúróval (vagy vegyesen), ráönteni apró kockára vágott, pirított szalonnát és gazdagítani egy kevés tejföllel.

Adható köretként tokányok mellé. Illik hozzá a hordós savanyított káposzta, savanyúságként.

Vegeteriánusok fogyasszák különféle zöldségekből készült tokánnyal!

2010-02-14 19:25