7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Húsok

Vissza

Rozmaringos bőrös malackaraj

Rozmaringos bőrös malac-karaj

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg. vastagabb (kb. 2-3 cm-es darabokra) vágott bőrös malac-karaj (csontozzuk ki, a csontot eltehetjük egy leveshez)

3-4 gerezd péppé zúzott fokhagyma

½ mokkáskanál durvára őrölt fekete (vagy vegyes) bors

3 ágacska rozmaring (vagy ha nincs friss rozmaringunk, akkor kb. ½  mokkáskanálnyi szárított, őrölt rozmaring)

1 és ½ teáskanálnyi só

1 evőkanál vaj

½ evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj

¼ mérőcsészényi víz

 

Helyezzünk mindent a főzőautomata belső edényébe.

Egy fakanállal, vagy műanyag lapáttal forgassuk jól meg a húsdarabokat a fűszerben, olajban, vajban, hogy egyenletesen érje a húsokat.

Tegyük a főzőautomatára a fedőt, zárjuk ütközésig.

Ügyeljünk arra, hogy a fedő tetején lévő nagy, fekete biztonsági szelep ZÁRT pozícióban legyen!

IDA esetén: válaszuk ki a menüből a RICE programot

ELLA esetén: manuálisan állítsunk be 10 perc párolási időt

ELLA6 Plus esetén: manuálisan állítsunk be 10 perc párolási időt.

 

Ha a program lejár és a kukta jelez, átáll melegen tartási funkcióra. Kacsoljuk ki.

Várjunk kicsit, amíg lehűl a fedő, mivel csak ekkor tudjuk levenni a főzőautomatáról.

Öntsük egy sütőedénybe a húst és a szaftot. A gáz vagy elektromos sütőnkben pirítsuk meg a hús-szeleteket szép ropogósra.

Tálaljuk burgonyapürével, vagy ízlés szerinti körettel, salátával!

Jó étvágyat!

2013-08-24 19:21