7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Húsok

Vissza

Spékelt libapecsenye

 

Ezt az ínyenc, spékelt libacombot az Ella 6 Plusz teflonbevonatú főzőautomatával készítettem el.

Hozzávalók

  • 1 libacomb (felső, alsó egyben)
  • Kb. 3 dkg csíkokra vágott kolozsvári szalonna a spékeléshez (8 csík szükséges a 4 combhoz)
  • 3 evőkanál olívaolaj vagy egyszerű napraforgó olaj
  • 3 péppé zúzott fokhagyma
  • 2 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál őrölt, édes pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 4 szem aszalt szilva (ez el is maradhat)
  • 1/4 mérőcsésze száraz fehérbor (helyette ínyenceknek 1/8 Calvados + 1/8 víz) , de nagyon finom lesz akkor is ha csak egyszerűen 1/4 mérőcsésze vizet adunk alá.

Fűszerkeverék a spékeléshez

  • 3 db. péppé zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál szárított, vágott petrezselyem zöld, vagy friss, apróra vágott petrezselyem zöld
  • 1 teáskanál őrölt édes pirospaprika

A fűszerkeveréket egy kis tálkában keverjük jól össze, ezzel tömködjük majd be az irdalásokat. A fűszerkeverék a zúzott fokhagyma miatt kissé pépes lesz, ez megkönnyíti a spékelést.

Irdaljuk be a combokat úgy, hogy mindegyiken 5 éles vágás legyen. Két irdalásba dugjunk be 1-1 csík füstölt kolozsvári szalonnát. A maradék 3 irdalást jól bővítsük ki az ujjunkkal, és tömködjük meg a fűszerkeverékkel.

Mind a négy combot helyezzük az olajra a kuktában.
Szórjuk meg 2 mokkáskanál feketeborssal, 1 teáskanál pirospaprikával, 1 teáskanál sóval és a péppé zúzott 3 fokhagymagerezddel.
Forgassuk meg jól az olajban, és a rászórt fűszerekben.
Öntsünk az egészre 1/4 mérőcsésze száraz fehér bort, vagy ha nagyon különlegesen szeretnénk, akkor 1/8 mérőcsésze Calvadost és 1/8 mérőcsésze vizet.

Illesszük pontosan a helyére a kukta fedelét.

Indítsuk el a párolást a "STEW" gombbal.

Ha a kukta jelez, állítsuk le a programot a "WARM/CANCEL" gombbal.
Várjunk a fedő levételével, míg kissé kihűl a készülék.

Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

2011-11-08 08:56