7434 Mezőcsokonya, Petőfi u. 26
+36 (82) 820 443
+36 (82) 820 443
info@biofa.hu

Receptek > Főzőautomata > Húsok

Vissza

Sült oldalas

Hozzávalók (4 személyre)

1 kg. oldalas, nagyobb darabokra vágva

1 evőkanál tökmagolaj

2 evőkanál étolaj

1/2 evőkanál fokhagymakrém vagy kb. 5-6 gerezd fokhagyma péppé zúzva

1 teáskanál só

1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

1 púpozott teáskanál őrölt édes pirospaprika

1/2 mokkáskanál őrölt kömény

1 teáskanál morzsolt majoranna

1/4 mérőcsésze víz

 

 

 

 

 

 

 

A fűszereket keverjük össze egy kis csészében vagy tálkában.

Az oldalas darabokat dörzsöljük át a fűszerkeverékkel, hogy lehetőleg egyenletesen jusson mindegyik darabra. A fűszerekhez adhatunk egy kávéskanálnyi olajat, így jobb állagú lesz a fűszermasszánk, amivel bekenjük a húsokat.

 

 

 

 

 

Az automata belső edényébe öntsük bele a 2 evőkanál tökmagolajat és a 2 evőkanál sima étolajat.

Helyezzük az edénybe a befűszerezett húsokat.

Öntsük fel az egészet 1/4 mérőcsészényi vízzel.

Az Ida modell esetében futtassuk le kétszer a RICE programot. Az ELLA típusú edényeknél adjunk manuálisan kb. 15 perc párolási időt. Figyeljünk oda, hogy a nagy biztonsági szelep legyen ZÁRT pozícióban!

Ha a program lejárt, hagyjuk kissé lehűlni az edényt, majd eresszük ki a felesleges gőzt a biztonsági szelep NYITOTT pozícióba történő forgatásával.

Tálalhatjuk a húsokat párolva is, akkor készen is vagyunk, csak a köretet kell elkészítenünk.

 

 

 

 

 

 

Ha ropogósra szeretnénk a húst, akkor öntsük egy tepsibe a húsokat és a levet, majd a sütőben, mindkét oldalára forgatva, süssük szép pirosra.

Krumplipüré, tört krumpli, rizs: bármelyik finom, egyszerű köret a sült oldalashoz. Savanyúságként illik hozzá a savanyított hordóskáposzta, de jó ecetes paprikával vagy ropogós, ecetes uborkával is.

Ugyancsak ízletes valamilyen főzelék feltétjeként!

Jó étvágyat!

2013-11-15 14:06